vrijdag, mei 19, 2006

Uitzicht vanuit de camper














's ochtends vroeg ontbijten met de achterdeur open en kijken naar de zonsopgang...

Daydream Island (Whitsundays)

Marcel met z'n nieuwe vrienden (possums)

Verslag 4 (vervolg op foto-mail)

Hi folks!

Ons laatste verslag hebben we verstuurd op Koninginnedag, alweer lang geleden. We hopen dat jullie de foto's die we in onze vorige mail hebben verstuurd, leuk vonden. Nu weer een "schriftelijk" verslag, want we hebben weer een hoop gezien en gedaan.

Na Noosa zijn we via Gympie (heet echt zo) en Rainbow Beach naar Tin Can Bay gegaan. Hier zijn we heel vroeg opgestaan om de dolfijnen, die iedere ochtend naar de haven daar komen, te voeren. Helaas net de ochtend waarop wij er waren (en vele anderen) kwamen er geen dolfijnen. Hebben wij weer!
Toen maar door naar Hervey Bay waar vandaan we een tour naar Fraser Island hebben gedaan. Een eiland met veel mooie bezienswaardigheden, waaronder Lake McKenzie (zie de foto in de vorige mail). En dit alles per vierwiel aangedreven touringcar die met 120 km per uur over het strand rijdt! Ook voor deze tour waren we vroeg uit de veren: om 6.20 uur werden we vanaf onze camping opgehaald. Maar eigenlijk zijn we iedere ochtend wel om zes uur/half zeven wakker, dus uitslapen is er hier niet bij (ook Marcel niet).

Hierna naar Town of 1770 (sommige stadjes hebben hele leuke namen), waar James Cook in 1770 geweest is. Leuk stadje, helaas was de camping aan het strand erg vol en hebben we een camping verderop genomen. Iets minder, maar wel goedkoper en met een lekker restaurant erbij (zie ook een van de foto's in de vorige mail).
Via het binnenland/Lake Awoonga weer naar de kust, naar Yeppoon. Hier hebben we heel relaxed drie dagen pal aan zee gestaan met onze camper en een Crocodile Farm bezocht (zie wederom een van de foto's) en krokodillenvlees gegeten (een beetje tegenstrijdig, maar ja).

Na een vage tussencamping (wel weer aan het strand) zijn we uitgekomen op Cape Hillsborough, een national park aan het strand met bergen en wallabies (kleine kangoeroes) op het strand en op de camping. Ook hier drie dagen doorgebracht, o.a. in de hangmat en met kampvuur (zie ook weer de foto's).

Na deze mooie natuur door naar "backpackersdorp" Airlie Beach. Veel jongeren dus hier, maar toen we in de bus zaten naar de boot die ons naar de Whitsunday Islands bracht, zaten we tussen de "oudjes" en waren wij echt de jongsten, haha. En alhoewel deze tour ook heel mooi was, was het voor An toch iets minder: na een eiland te hebben bezocht, werd ze heel erg zeeziek (reispilletje vergeten te nemen, terwijl ze twee pakjes bij zich heeft). Gelukkig kreeg ze tijdens het bezoek aan het tweede eiland van een medepassagier een paar reispilletjes (en heel veel aandacht van alle oudjes), zodat ze hierna toch nog heeft kunnen genieten. Die trip zullen we dus niet zo snel vergeten!

Op naar Magnetic Island, maar eerst een tussenstop op een "bushcamping", waar we ontvangen werden door een 78-jarige ex-oost-duitse campingbeheerder die slangen op sterk water in zijn kantoortje houdt. Aparte ervaring, maar zeker ook door de wallabies die weer in grote aantallen door het veld sprongen.
De volgende dag met de ferry (Anneke had nu een reispilletje genomen) naar Magnetic Island dus, wederom een national park, waar we twee nachten zijn gebleven. Ook weer veel backpackers, maar leuke sfeer op de camping en veel dieren, waaronder possums (kruising eekhoorn, grote muis en een kat) en vogels. En ook nog koala's die we hebben gespot tijdens een zware wandeling (dat bleek onderweg pas helaas). Helaas stopte de koelkast ermee, zodat we
maar veel uit eten zijn geweest daar (goede smoes; later ontdekten we met behulp van een automonteur, dat er een zekering was gesprongen; met een nieuwe zekering doet 'ie het weer gelukkig).

Via Mission Beach en Innisfail (waar 8 weken geleden de cycloon Larry heeft toegeslagen, wat nog duidelijk te zien was aan alle omgewaaide bomen en beschadigde huizen) zijn we nu inmiddels al in Cairns, waar we eigenlijk pas over twee weken onze camper moeten inleveren. We regelen hier nu eerst de vlucht en reis naar Alice Springs en Darwin. Dan trekken we nog even verder naar boven: Kuranda, Port Douglas en Cape Tribulation.

We hebben dus nog een hoop in het vooruitzicht! Tot zover onze verhalen weer. Het gaat ons dus nog steeds goed, jullie hopelijk ook. Maar jullie weten het: No Worries (dat zeggen de Australiers bijna achter elke zin)!

Heel veel liefs,
Marcel en Anneke

P.S. Bedankt weer voor jullie reacties/mailtjes!