vrijdag, april 07, 2006

We zijn er!!!

Hallo lieve allemaal,

Allereerst bedankt voor jullie lieve afscheidswoorden en inmiddels ook al
een aantal welkomstwoorden via de mail en onze site. Hartstikke leuk!

We zijn inmiddels alweer een hele dag in Melbourne. Gisteravond, donderdag de 6e, zijn we om circa 20.00 uur Australische tijd geland. Precies volgens de planning!


De reis is prima verlopen. Wel kwamen we in Londen iets later aan, zodat we moesten rennen naar ons vliegtuig naar Melbourne. In Hong Kong zijn we na circa 9 uur vliegen gestopt om te tanken. Wij konden toen even een uurtje de benen strekken. Hierna was het nog eens circa 8,5 uur vliegen naar Melbourne. We zijn aardig verwend door Qantas. Van een warm handdoekje,
sokken, tandenborstel, deken, kussen etc. tot heel veel eten en drinken en ook nog eens heel veel films/tv/games etc. die we op de stoel voor ons konden bekijken. Bijna geen tijd om te slapen dus.

Bij aankomst in Melbourne (na ongeveer in totaal 28,5 uur onderweg geweest te zijn) konden we - na een strenge controle bij de douane - meteen onze tassen ophalen (altijd fijn!). Vanaf het vliegveld zijn we met een aardige taxidriver uit Ethiopie (hij doet niet mee met de Rotterdamse Marathon dit weekend) naar ons hotel gereden, waar ons bedje geduldig op ons lag te wachten. Heerlijk! Alleen konden we - ondanks dat we erg moe waren/zijn - helemaal niet slapen, want onze biologische klok wees nog 12.00 uur 's middags aan.

Verder is het een aardig hotelletje. Vooral het uitzicht: er groeit een enorme palmboom tegen ons raam aan. En de vogels zorgen met hun ontlasting voor een "natuurlijk" gordijn.
Het ontbijt was prima. Vooral veel muesli en geroosterd brood, maar ook lekker vers fruit en muffins. Vandaag zijn we meteen naar Melbourne centrum gegaan. Het weer is nog best goed. Circa 17 graden, geen regen en doordat het zonnetje af en toe doorbreekt, voelt het best lekker warm aan. Opvallend is dat de mensen divers gekleed gaan hier: van korte broek en
hemdje tot gewatteerde jassen en mutsen. Wij houden het maar een beetje in het midden.

We zijn met een gratis tram door het centrum gereden en op diverse plaatsen uitgestapt, waaronder the Victorian Market (Corrie, je hoed is al binnen!!!). Ook veel gewandeld, want tussen het centrum en ons hotel liggen hele mooie parken met oa een botanische tuin.
Morgen en overmorgen gaan we verder met onze bezichtigingen in en rond Melbourne. En maandag gaan we dan onze camper ophalen. We zijn erg benieuwd hoe dat is, want dat is toch weer heel anders dan in een hotel.

We mailen snel weer en dan komen er ook wat foto's op onze site. Blijf ons vooral ook mailen, want dat vinden we hartstikke leuk!

Lieve groeten,
Marcel en Anneke