maandag, mei 29, 2006

Verslag 5!

Hi all!
Dit wordt ons laatste verslag "vanuit" onze - inmiddels zeer vertrouwde - camper. Na bijna 8 weken moeten we hem deze week toch echt gaan terugbrengen in Cairns. We zullen hem missen als we volgende week in de "woestijn" zijn en een aantal nachten zullen kamperen in een tent.
Afgelopen week zijn we zoals we vorige keer al hadden gemeld, naar Kuranda, Port Douglas en Cape Tribulation gegaan. Leuke stadjes en veel regenwoud (dus veel muggen/sandflies, dus veel bulten....). We dachten dat Cape Tribulation ons verste punt met de camper zou zijn, maar we hoorden van een "buurman" dat de weg naar Cooktown sinds een maand of twee ook begaanbaar is voor "gewone"/niet vierwiel aangedreven voertuigen. Dus zijn we inmiddels ook naar Cooktown geweest (jawel, waar James Cook in 1770 ook is gestrand met zijn schip de Endeavour). En nu zijn we via het binnenland weer aan het zakken, maar niet te veel, want anders raken we weer te ver van Cairns en we zijn inmiddels zo relaxed, dat we ons echt niet meer willen haasten!
Zo waren we in Mareeba en hebben we gekampeerd op een vrij primitieve camping, maar wel tussen de rots wallabies die we met de hand konden voeren. En bij de receptie konden we zelfs een "Joey", een baby wallaby, beethouden. Maar wat ook leuk was, waren twee oude mannetjes van ver in de 80, broers, die daar in de buurt wonen en een kopje koffie kwamen drinken.
Toen ze hoorden dat we uit Holland kwamen, vertelde een broer dat olympisch sprinter Fanny Blankers Koen (Mrs. Posma daar) in het dorp woont. Hij gaf het adres en zei dat we best langs konden gaan en dat we dan zijn naam konden noemen. Maar het adres was een verzorgingstehuis en toen we inderdaad de volgende dag gingen kijken, bleek het zelfs een tehuis voor
hulpbehoevenden/dementerenden te zijn. We vreesden dat niet Fanny, maar haar moeder in het tehuis woont en ook omdat de receptie onbemand was, hebben we daarom maar niet verder gevraagd (anders zouden ze ons misschien wel houden
daar, die gekke Hollanders, haha).
Nu zijn we in de buurt van de Atherton, waar we proberen de platypus te spotten. Dit is een soort bever in het water met een eendensnavel. We hebben nu ongeveer alle soorten wildlife in Australie gezien en het is echt hartstikke mooi om die dieren te zien in hun natuurlijke leefomgeving in plaats van in de dierentuin.
Nog even over het weer. Over het algemeen hebben we een heerlijk temperatuurtje en zon, maar we zitten niet voor niets in het regenwoud: af en toe een tropisch buitje valt er wel (meestal vanaf een uur of vijf 's middags). Maar gelukkig kamperen we luxe: de tv en de laptop vermaken ons dan wel (al lezen we ook veel, zelfs Australische roddelbladen, en doen we regelmatig spelletjes). En ook hier is de voetbalkoorts inmiddels begonnen. De "Socceroos" uit Australie met Guus moeten binnenkort tegen Nederland. We zijn benieuwd: Marcel is voor Australie en Anneke blijft natuurlijk trouw aan Nederland!
Zoals gezegd, zitten we de eerste week van juni in de woestijn, namelijk Alice Springs (hier vliegen we naar toe op 3 juni) en vanuit hier gaan we met een groep drie dagen richting Ayers Rock/Uluru en de Olga?s. Dit zijn gigantische rode rotsformaties middenin roodkleurig zand en tijdens de zonsopgang en zonsondergang krijgen ze allerlei andere kleuren. We zijn heel
benieuwd en laten jullie zodra het weer mogelijk is, weten hoe we het hebben ervaren.

Alles goeds weer voor jullie en tot gauw!

Liefs van de Aussies

3 Comments:

At maandag, 29 mei, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hoi lieve allebei,

Wat een belevenissen allemaal he...geniet er maar lekker van. Vond het leuk om jullie ff te horen, was onverwachts he. Hier alles goed behalve het weer maar ja what's new. Heel veel plezier in de woestijn. Ik vertrek de 3de naar Griekenland voor mn werk.
Kus en liefs
Deb

 
At maandag, 29 mei, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hallo luitjes,
Weer bedankt voor de mail wat een leuke dingen allemaal.
Jammer dat de camper weer terug moet jullie hebben er denk ik wel van genoten.
Het gaat nu wel erg snel.
Geniet er nog van en de groetjes van ons.
De Buckets

 
At dinsdag, 30 mei, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hoi Mars & An,
We hoorden van Chris en Winny dat jullie heerlijk aan het reizen zijn. Dus wij volgen jullie al weer een tijdje. Ziet er hartstikke leuk uit. Jullie zijn echt aan het genieten zeg, zouden meer mensen moeten doen! Heel veel geluk en maak er wat moois van. Tot in dat boring Holland.
Groetjes,
Erik, Rose & Alexandra

 

Een reactie posten

<< Home